Γιάννης Αθανασίου-Κρηνίδες

Ασχολούμαι με το motocross από το 2008 έχω τρέξει πάνω από 200 Αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και έχω διοργανώσει πάνω από 70. Δεν είμαι ειδικός αλλά μπορώ να εκφέρω την προσωπική μου άποψη ιδίως όταν μου τη ζητάνε. Συνήθως μία πίστα φαίνεται από μακριά αν έχει δουλευτεί σωστά η όχι και έτσι η εντύπωση για την πίστα των Κρηνίδων πριν ακόμα φτάσεις κοντά της καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι πολύ καλά δουλεμένο αγγίζοντας τα επαγγελματικά όρια.

Όσο πλησιάζεις νιώθεις ότι πρόκειται για μια πίστα motocross διαφορετική απ’ ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Επειδή έζησα τον Αγώνα από μέσα θα σας πω ότι οι υπεύθυνοι από την FΙΜ ήταν πολύ απαιτητικοί πολύ σοβαροί και δεν χαρίζανε τίποτα. Ο φίλος μας ο Γιώργος ο Κυπραίος για 50 δευτερόλεπτα έχασε το σκέλος της OPEN επειδή άργησε 50 δευτερόλεπτα να μπει στην ζώνη αναμονής. Άρα για να κυλήσει ο Αγώνας όπως κύλησε καταλαβαίνετε ότι έχει πέσει πολύ δουλειά από τους ανθρώπους της λέσχης και πολύ προετοιμασία πριν, αλλά και πολλή δουλειά κατά τη διάρκεια και μετά τον Αγώνα. Προσωπικά θα δώσω άριστα στην διοργάνωση στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στο όλο στήσιμο την οργάνωση τους κριτές το βάθρο των απονομών το πάρκινγκ τις καντίνες το προσωπικό τα μηχανήματα τον ήχο και φυσικά τον σπίκερ ( να ευλογήσουμε και τα γένια μας 😜) πολύ σημαντική για εμένα η επαγγελματική παρουσία των Κριτών των αρκετών μπλε σημαιών και του Eρυθρού Σταύρου.

Παρόλο που οι συμμετοχές ήταν πολύ παραπάνω απ’ ότι μας έχουν συνηθίσει τα Ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα κύλησε όπως έπρεπε χωρίς καθυστερήσεις περιττές τουλάχιστον, πράγμα αρκετά δύσκολο για την Ελληνική πραγματικότητα θα ξαναπώ. Ας πάμε τώρα στα Αγωνιστικά δρώμενα, όπου σίγουρα κανένας δεν θα ξεχάσει τον Katona Aron και τον εντυπωσιακό τρόπο που οδηγούσε κάνοντας τη διαφορά όχι μόνο στην κατηγορία MX85 αλλά σε όλη την Διοργάνωση. Αξιοσημείωτο ήταν το πάθος των μικρών οδηγών στα 50 κυβικά και οι πολλές συμμετοχές επίσης σε αυτή την κατηγορία. Οι Αθλητές της κατηγορίας MΧ2 για πρώτη φορά τους βλέπουμε να φτάνουν τις 60 συμμετοχές και οι 20 που δεν προκρίθηκαν για τα σκέλη τουλάχιστον απόλαυσαν τον Αγώνα τους πιο χαλαροί. Στα σκέλη της MΧ2 απολαύσαμε πολύ ωραίες μάχες με μεγάλη διαφορά στις μάχες της κατηγορίας MΧ 125. Οι αθλητές αυτής της κατηγορίας, μας δίνουνε μια πρώτη γεύση για το τι θα γίνει στο μέλλον όταν θα ανέβουν σε τετράχρονες Μοτοσυκλέτες. Στην κατηγορία SENIOR είχαμε μία πολύ ωραία Ιστορία. Στο πρώτο σκέλος έτρεχε ο πατέρας στην SENIOR η κόρη MXW και ήτανε στην πρώτη και στην δεύτερη θέση εναλλάξ συνεχώς. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο όλα αυτά τα χρόνια , να σημειωθεί με πολύ ωραίες μάχες. Στην MX65 ξεχώρισε η Ana η οποία έσβηνε τα άλματα και έκανε το ένα δυο αντίστοιχα στα σκέλη. Πολύ όμορφες μάχες και στην ΟPEN με τους δυο παλιούς Πρωταθλητές να κερδίζουν μάχες και σκέλη αντίστοιχα ( Πακαταρίδης και Τομαράς )

Και τέλος μπορώ να πω ότι φώναξα πιο πολύ απ’ όλα τα σκέλη ( βλέπε βίντεο 😜) στο πρώτο σκέλος της MΧ1 με τις μάχες του ΤουρατζίδηΛυρίου και Τουρατζίδη Κουζή με τον Κουζή να φαίνεται στο πρώτο σκέλος να μην έχει την ταχύτητα με το δίχρονο Fantic του σε σχέση με το Yzf 450 του Τουρατζίδη αλλά στο δεύτερο σκέλος για τους πρώτους 5 γύρους δεν υπήρχε διαφορά μέχρι που ήρθε ένα μικρό λάθος και μετά η κούραση. Σαν κλείσιμο λοιπόν θα πω ότι το απολαύσαμε απ’ όλες τις πλευρές δίνοντάς μας τις καλύτερες αναμνήσεις. Θα είμαι και στην Σπερχειάδα εκτός απροόπτου. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη που δείχνετε στα live και στα μηνύματα που στέλνετε.

Add your first comment to this post