Ένας Αγώνας σταθμός για τον Κωσταντίνο Γεροντάκη και την προσωπική του Ιστορία στο Enduro.

...όλη την ώρα σε όλα τα σημεία του Αγώνα είχα στο μυαλό μου ότι ο στόχος είναι ο τερματισμός και μέχρι να μπω στο Park ferme δεν μπορούσα να ηρεμήσω.

Το 2023 στην πραγματικότητα ήταν να μην τρέξουμε στην αρχή της χρονιάς. Μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής με την εταιρεία Honda και την παραχώρηση μιας Honda rx300 για την συμμετοχή μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έφερε τα πάνω-κάτω και με έκανε να πάρω πιο ζεστά την σκέψη να βρω κι άλλους χορηγούς και υποστηρικτές, που πραγματικά χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να τρέξω αυτό τον Αγώνα.

“αν κοιτάξεις στα μάτια τους πρώτους οδηγούς θα δεις ότι είναι λύκοι και ότι και να γίνει ο κόσμος να χαλάσει αυτοί θα τερματίσουν, εσύ μου λέει είσαι λυκόπουλο ακόμα πρέπει να μάθεις από αυτούς”

Σιαφαρίκας Βασίλης

Είχα ανέβει στα Γρεβενά και έκανα προπόνηση μαζί με τον Βασίλη Σιαφαρίκα, ο οποίος μου έμαθε πολλά και πάνω από όλα μου μετέφερε έστω λίγη από τη νοοτροπία ενός Αγωνιζόμενου. O στόχος δεν είναι μόνο η νίκη αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τερματίζεις πάντα ότι και να γίνει θα πρέπει τερματίσεις. Τα μαθήματα σε αυτές τις προπονήσεις ήταν πολλαπλά και οι συμβουλές βρίσκανε γόνιμο έδαφος. Θυμάμαι πολύ έντονα και κάτι άλλο “αν κοιτάξεις στα μάτια τους πρώτους οδηγούς θα δεις ότι είναι λύκοι και ότι και να γίνει ο κόσμος να χαλάσει αυτοί θα τερματίσουν, εσύ μου λέει είσαι λυκόπουλο ακόμα πρέπει να μάθεις από αυτούς” και έχοντας αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου κατάφερα όταν πήγα στη Σπάρτη να είμαι πολύ Focus στο στόχο που είχα θέσει εξαρχής περπατώντας στις ειδικές τόσες φορές έτσι ώστε να τις θυμάμαι απ’ έξω και έχοντας προπονηθεί όσο περισσότερο μπορούσα με μόλις 10 ώρες πάνω στη μοτοσικλέτα κατάφερα να έχω αυτά τα πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα για το μέλλον.

Όλη την ώρα σε όλα τα σημεία του Αγώνα είχα στο μυαλό μου ότι ο στόχος είναι ο τερματισμός και μέχρι να μπω στο Park ferme δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Αυτό μπορώ να πω ότι ήτανε το καλύτερο αποτέλεσμα που έχω πετύχει και είδα πως δεν υστερώ τόσο στην ταχύτητα μου, όσο στην σκέψη δεν έχει σημασία το να πας μόνο γρήγορα για να είσαι καλός και γρήγορος στο Enduro πρέπει να είσαι καλός στο να βρίσκεις καινούργιες γραμμές, γρήγορες γραμμές να ξέρεις που πρέπει να ρισκάρεις και που δεν πρέπει ρισκάρεις.

Κωσταντίνος Γεροντάκης

Photo by ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
Μοίρασε το

Add your first comment to this post