Βαρσάμης Δημήτρης

Η συμμετοχή μου στο six days. Από που να πρώτο ξεκινήσω. Είναι τιμή μου που είμαι ένας από τους Αθλητές που θα αντιπροσωπεύσει την χώρα του σε ένα Παγκόσμιο Αγώνα έξι ημερών. Το άγχος της όλης διοργάνωσης, είναι μεγάλο διότι είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχω σε ένα τόσο μεγάλο Αγώνα.

Οι επαγγελματικές δραστηριότητες και ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός και περιορισμένος άρα και η προετοιμασία μου δεν είναι αυτή που θα ήθελα. Είναι πράγματα συναισθήματά που πρέπει διαχειριστεί ένας Αθλητής μιας και θα λείψει περίπου 15 μέρες από όλες τις οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις του. Έτσι λοιπόν εγώ πρώτα δήλωσα συμμετοχή και μετά κάθισα να σκεφτώ τι θα έπρεπε να κάνω. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για κάποιον Αθλητή να συμμετάσχει σε έναν τέτοιον Αγώνα όπου θα περικλείεται από τόσες χώρες και από όλους τους θρύλους του Παγκόσμιου Εντούρο .

Ο στόχος για τον Αγώνα είναι η συλλογική προσπάθεια, ο τερματισμός, και η αποφυγή τραυματισμού. Σίγουρα θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό έτσι ώστε να φέρω πολύ καλά αποτελέσματα για την ομάδα μου. Η προετοιμασία του Αγώνα είναι ένα μεγάλο κομμάτι που πρέπει να διαχειριστείς για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε όλες αυτές τις μέρες. Ένα λεπτό κομμάτι έχει να κάνει με την σωματική σου ακεραιότητα. Ξεκινάμε από το ότι θα πρέπει να είσαι ξεκούραστος όταν ξεκινήσει ο Αγώνας, να έχεις πολύ καλή διαύγεια νου, και το μυϊκό σύστημα σου θα πρέπει να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Αγώνα έτσι ώστε να μην επέλθει τραυματισμός η κάποια πτώση όπου μπορεί να σου κοστίσει πολύ περισσότερο από το οτιδήποτε έχεις φανταστεί.

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μου δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο δικό μου πρόγραμμα και στη δική μου προετοιμασία διότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα και η πίεση χρόνου δεν μου επέτρεψε να κάνω προετοιμασία πάνω 17 με 20 μέρες συνεχόμενης Προπόνησης. Οπότε λοιπόν με αυτά τα εφόδια θα ξεκινήσω για τη Γαλλία, έχοντας φυσικά την υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που βοηθούν, χορηγούν την προσπάθεια μου για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Add your first comment to this post