Ο Τάκης Μαριολόπουλος γράφει Ιστορία για τον Φώτη Λέκκα. Οι μνήμες και η γνωριμία

''Χαίρομαι όταν τον ανταμώνω σε διάφορες εκδηλώσεις και είναι τιμώμενο πρόσωπο! Το αξίζει! Έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία των Ελληνικών αγώνων, με πολλές Καρό Σημαίες!''

Δεν μπορείτε να φανταστείτε την συγκίνηση που ένοιωσα βλέποντας την Γαλανόλευκη να κυματίζει μέσα στο Varano, με τον Λέκκα ανάμεσα σ’ αυτά τα Ιερά τέρατα του παγκόσμιου μοτοσυκλετισμού!

Τάκης Μαριολόπουλος

Για τον Φώτη άκουγα, διάβαζα παλιά για τις επιτυχίες του και την αγωνιστική του τρέλα και φάνταζε ένα πρόσωπο σχεδόν Μυθικό. Τον γνώρισα, όταν τον κάλεσα, μαζί με πολλούς άλλους πρωταθλητές, να τους τιμήσουμε από την Λέσχη, πρίν 15 περίπου χρόνια, μια κίνηση που πρώτη φορά συνέβαινε στην Ελλάδα! Αργότερα, όταν αποφάσισα πως πρέπει να γίνει η αναβίωση του Σιρκουί της Κέρκυρας, ρώτησα τον Gianni Perone, ποιους συναθλητές του προτιμούσε να καλέσω, μου απάντησε: Λέκκας, Γουρουνάς, Γκουντούφας! Ήταν όλοι εκεί!

Συγκινητικές στιγμές για όλους, γεμάτες συναίσθημα! Πριν 3 – 4 Χρόνια, μου ζήτησαν από την Ιταλία να καλέσω έναν Έλληνα πρωταθλητή στο ASI MOTOSHOW στην πίστα του VARANO, σαν τιμώμενο πρόσωπο, μαζί με τους Spencer, Burlington, Lavado και δεκάδες άλλους, Παγκόσμιους! Πρότεινα στον Λέκκα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την συγκίνηση που ένοιωσα βλέποντας την Γαλανόλευκη να κυματίζει μέσα στο Varano, με τον Λέκκα ανάμεσα σ’ αυτά τα Ιερά τέρατα του παγκόσμιου μοτοσυκλετισμού!

Αυτές είναι μερικές από τις μνήμες μου από τον Φώτη! Χαίρομαι όταν τον ανταμώνω σε διάφορες εκδηλώσεις και είναι τιμώμενο πρόσωπο! Το αξίζει! Έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία των Ελληνικών αγώνων, με πολλές ΚΑΡΟ ΣΗΜΑΙΕΣ!

Τάκης Μαριολόπουλος

Μοίρασε το

Add your first comment to this post