Οι Ιστορίες του Γιάννη Κόλλια μέσα από τα μάτια του Σταμάτη Σταμπέλου (15ο Μέρος)

Xάρτινοι Ήρωες, Γιάννης Κόλλιας (Μέρος 15ο) Συνέχεια 1ου διπλού Αγώνα , Σεζόν 1995 Τρίπολη. Κυριακή 18/6/1995 .

Στόμα με στόμα και τηλέφωνο στο τηλέφωνο από σταθερές συσκευές η Κυριακή βρίσκει το αεροδρόμιο σε ελαφρώς καλύτερη κατάστασης. Υπάρχει βεβαία ο τραυματισμός Δελλησάββα που πονάει φίλους και αντιπάλους στα πιτς. Βλέπετε μέσα από τέτοιες πίκρες παρενθέσεις οι αναβάτες δείχνουν από τι πάστα είναι φτιαγμένοι, δεν είναι λίγες οι φόρες που μεγάλοι αντίπαλοι παρατάνε το σκέλος στην μέση για να δουν με τα ματιά τους αν είναι καλά ο πεσμένος στα χωράφια συν αθλητής.

Κάτι περισσότερο από 700 οι θεατές έξω από την κορδέλα δεν είναι κάλο σαν νούμερο όμως είναι καλύτερο από το μηδέν του Σαββάτου. ‘’ 8 ‘’ Οκτώ, μόλις οι συμμέτοχες στα 125 racing την Κυριακή κι βλέποντας την αγαπημένη μου κατηγορία να παλεύει προς επιβίωση έχω βάρος στο στήθος.

Προς το τέλος ο Αργύρης θα επιτεθεί όμως ο Κόλλιας βαστάει την θέση αφού οδηγεί αέρα πάτερα. Σημειώνω εδώ πως για να κρατηθεί στην κεφαλή της κούρσας χρειάστηκε να γράψει νέο ρεκόρ κατηγορίας ‘’ 01 ”00’’ 75 ‘’.

Σταμάτης Σταμπέλος

Εκκίνησης 125 racing.
O Κόλλιας έχει κατεβεί αφιονισμένος δείχνοντας από τα πρώτα μετρά της κούρσας ότι πάμε για σβέλτο γυρολόγιο ξεχνώντας το ισχνό κράτημα του γερασμένου ασφαλτοτάπητα. Στο μυαλό των οδηγών έπειτα από το χτεσινό σκέλος τα πατήματα που κρατάνε κάπως έχουν ξεκαθαρίσει κι έτσι το tempo στον αγώνα είναι καλύτερο. Γιάννης και Αργυρής αλληλοσφάζονται δίχως ευτυχώς επαφές μοτοσυκλετών, γρήγορα το λοιπόν ξεκαθαρίζουν από τους υπολοίπους της αγέλης των λυσσασμένων.

Ο πρώτος δεν αφήνει ανοιχτό παράθυρο στον Στάμου ούτε δείχνει σημάδια κόπωσης. Προς το τέλος ο Αργύρης θα επιτεθεί όμως ο Κόλλιας βαστάει την θέση αφού οδηγεί αέρα πάτερα. Σημειώνω εδώ πως για να κρατηθεί στην κεφαλή της κούρσας χρειάστηκε να γράψει νέο ρεκόρ κατηγορίας ‘’ 01 ”00’’ 75 ‘’. Έτσι παίρνει νίκη και κάρο στο finish. Δεύτερος μιαν ανάσα πίσω του κόβει το νήμα ο Σταμου. Η τρίτη θέσης είχε κι αυτή έντονο συναγωνισμό μεταξύ Τζωρτζοπουλου και Σ. Παπαγιαννη. Τελικά τρίτος περνάει ο Τζο που το παλεύει καθαρά πάντα και δικαιώνεται.

Αγώνας Κυριακής. 250 racing.
Άνετα και χωρίς πίεση νικητής πάλι Αναστασιάδης. Για την δεύτερη θέσης έχουμε πολύ όμορφη μάχη μεταξύ Σάκη Συνιώρη και Σταυρουλακη. Ας σημειώσουμε δε πως ο Θεοδόσιος είναι πρώτο εμφανιζόμενος στην δυσκολότερη κατ’ εμέ κατηγορία όμως δείχνει να κολυμπά μια χαρά σε βαθιά νερά. Στο τέλος του αγώνα δεν παίρνει μόνο άξια την δεύτερη θέσης, αλλά σταματάει τα ρολόγια στο ‘’ 00 ‘’ 59 ‘’ 75 ‘’ που είναι ταχύτερος γύρος διήμερου όλων των κατηγοριών !!
Τρίτος καλύτερος τερματίζει ο Σταυρουλάκης έχοντας ακριβώς πίσω απ’ την πλάτη του τον Γ. Καρακωστα.

Αν με ρωτούσαν τότε, αλλά γνώριζα την ιστορία όπως την ξέρουμε στα σήμερα στο ”τι στο κάλο έχει πάθει ο Σάκης και πάει έτσι?”… θα απάνταγα ”έχει πάθει Σάκη Σκούρτα. Μια ίωση ταχύτητας βάρια και σπάνια”.
Φώτο 1. Γιάννης Κόλλιας ευρωπαικη συμμετοχή, πολύ μετά το 2000. Ασταμάτητος.
Φώτο 2. Μερικοί δεν είχαν ακόμα τα χρήματα η τα μηχανήματα για επίσημες μάχες, κι έτσι κάνουν προπόνηση με ρίσκο σε δημοσίους δρόμους. Κάτι που στα σήμερα από κανέναν μας δεν προτείνεται. Βασίλης Στάμου, ” Κάκια Σκάλα ” practice sessions. 1993.

Σταμάτης Σταμπέλος

Γιάννης Κόλλιας
Βασίλης Στάμου
Μοίρασε το

Add your first comment to this post