Με αρκετές εναλλαγές το 2014 γράφεται μία από τις Ιστορίες του Κώστα Καράκη

Ήταν μια πολύ όμορφη χρόνια για εμένα με πολύ δυνατά σκέλη πολλά διαφορετικά συναισθήματα χαρά, λύπη, θυμός και στο τέλος ευχαρίστηση για τον τελικό στόχο.

Το 2014 ξεκινούσε μια καινούργια χρονιά για εμένα με πολύ καλή ψυχολογία αφού ερχόμουν πρωταθλητής Νοτίου Ελλάδος mx1 της περσινής χρονιάς (2013). Ο 1ος Αγώνας για το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος ξεκινάει από την πίστα του Άργους, μετά από μηχανική βλάβη (καμένος δίσκους) στα χρονομετρημένα από την πολύ λάσπη βρέθηκα να τρέχω με δανεικό μηχανάκι και να κερδίζω και τα 2 σκέλη του Αγώνα…

Ο 2ος Αγώνας μας βρίσκει στην πίστα της Χαλκίδας, με μια γρήγορη ματιά στης συμμετοχές βλέπω το όνομα του Κυριάκου Κόττη, γνωστός για εμένα από τους αγώνες αφού η τελευταία χρόνια που είχε τρέξει ήταν το 2009 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της mx2 όπου έτρεχε ήταν και στο βάθρο του πρωταθλήματος. Τότε λέω μέσα μου σήμερα θα δυσκολέψουν τα πράγματα, με το πέσιμο της μπάρας του πρώτου σκέλους κ εγώ να οδηγώ το σκέλος, ο Κόττης από πίσω να πιέζει ένα λάθος μου ήταν αρκετό να χάσω το σκέλος…Δεν το έβαλα κάτω είπα στο εαυτό μου το 2 σκέλος είναι δικό σου και έτσι έγινε πέφτει η μπάρα φεύγω μπροστά και έτσι κερδίζω το δεύτερο σκέλος μετά από έναν ωραίο αγώνα και μεγάλο ανταγωνισμό.

Με το πέσιμο της μπάρας του δεύτερου σκέλους έκανα ένα σίγουρο αγώνα χωρίς άγχος τερματίζοντας στην 2η θέση του αγώνα και την πρώτη του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος για το 2014.

Κώστας Καράκης

3ος Αγώνας στην πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας και μετά από ένα δικό μου τραυματισμό ήξερα ότι ήμουν αδύναμος αλλά θα προσπαθούσα να υπερασπιστώ τη θέση μου. Το πρώτο σκέλος με βρίσκει στη δεύτερη θέση με τον Κόττη μπροστά μου. Πάμε λέω για το δεύτερο σκέλος, εκεί λοιπόν και αφού κυνηγάω τον Κόττη παθαίνω λάστιχο και βρίσκομαι να τερματίζω στην 6 θέση. Πολύ κακός αγώνας για εμένα αλλά έχω ένα μαξιλάρι βαθμολογίας για το Πρωτάθλημα.

4ος αγώνας στην πίστα του Πύργου, εκεί έχω έρθει πολύ προετοιμασμένος να κερδίσω, με το ξεκίνημα μας και λίγο άγχος που δεν μου βγήκε σε καλό ο τερματισμός με βρίσκει 2ο, δεν το έβαλα κάτω λέω πάμε στο άλλο σκέλος είναι δικό μου. Πέφτει η μπάρα εγώ από αριστερά ο Κόττης από δεξιά και στην πρώτη στροφή πάνω στην κόντρα πέφτουμε κ οι δύο…Αυτό το σκέλος ήταν από τα καλύτερα της ζωής μου. Σηκωνόμαστε ταυτόχρονα και ξεκινάμε να πηγαίνουμε όλα για όλα αφού έχουμε μείνει αρκετά πίσω και οι δύο…κάποια στιγμή αποφασίζω να το τελειώσω περνάω τους πάντες και βρίσκομαι πρώτος με μεγάλη διαφορά και εκεί που λέω ο αγώνας είναι δικός μου 4 γύρους πριν τελειώσει το σκέλος το μηχανάκι μου είχε άλλη γνώμη όταν πέσαμε το ψυγείο μου είχε σπάσει χωρίς να το καταλάβω και έτσι από την πρώτη θέση βρέθηκα να τερματίζω στην 10η και ίσα ίσα με τον Κόττη να κερδίζει.

Δύο πολύ κακά σκέλη και φτάνουμε στον τελευταίο αγώνα στο Αίγιο, όποιος κερδίσει, ήμουν 7 βαθμούς μπροστά και το άγχος πάρα πολύ. Πρώτο σκέλος έχω ένα μεγάλο προβάδισμα οδηγάω τον αγώνα αλλά με κυριεύει το άγχος, ο Κόττης να πιέζει φτάνει κοντά. Τελευταίος γύρος, κάνω το λάθος περνάει ο Κόττης, εγώ κολλημένος στη ρόδα του και 2 στροφές πριν τον τερματισμό πέφτουμε και οι δύο μαζί, τα μηχανάκια μας μπερδεύουν, προσπάθησα σηκώθηκα και τερμάτισα στην δεύτερη θέση και ο Κόττης πολύ πίσω νομίζω στην 7η…Έτσι ήταν δύσκολο να χάσω το προβάδισμα μου αφού ήθελα μόνο ένα τερματισμό σε καλή θέση.

Με το πέσιμο της μπάρας του δεύτερου σκέλους έκανα ένα σίγουρο αγώνα χωρίς άγχος τερματίζοντας στην 2η θέση του αγώνα και την 1η του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος για το 2014. Ήταν μια πολύ όμορφη χρόνια για εμένα με πολύ δυνατά σκέλη πολλά διαφορετικά συναισθήματα χαρά, λύπη, θυμός και στο τέλος ευχαρίστηση για τον τελικό στόχο.
Αυτή ήταν η δική μου ιστορία ελπίζω λίγο να μπορέσετε να νιώσετε όλο αυτό που έζησα το 2014.

Κώστας Καράκης

Μοίρασε το

Add your first comment to this post