Μία ακόμα Ιστορία από τον Βασίλη Στάμου, την χρωστούσε άλλωστε. Φιλική συμμετοχή Γιάννης Κόλλιας. (Μέρος 2)

...εγώ πάντως αναφώνησα πολλές φορές, τι μέρα ήταν αυτή ρε! Τι μέρα!

Την χρωστάω αυτή την ιστορία #2… Ρε Γιάννη! (Κόλλιας), τι κάνεις εδώ? ”Ήρθα με τροχόσπιτο, θα μείνω εδώ 2 μέρες να δω που θα τρέχετε!!” Τι λέει ρε φίλε;; Τι λέει;; Πάνε 30 χρόνια που πήγαινα με ποιο μεγάλους στην Τρίπολη να χαζέψω αυτούς! Αυτόν, τον Φαμελη, τον Χρονόπουλο, τον Αρνοκούρο, Σκούρτα κτλ…. Τι λέει;; Απίστευτο!

Αφού περάσαμε πολύ ώρα και να μου λέει τα νέα του, αγώνες στο εξωτερικό κτλ (κρίμα που μόνο τον έσω τα μαθαίνουμε για της επιτυχίες στο εξωτερικό έως και σήμερα!) του λέω τον πόνο μου, Γιάννη θα σε αφήσω, μας περιμένει πολύ δουλειά…”θα έρθω μαζί σας! Σε παρακαλώ, και δεν θα μιλάω!!” (ξέρει από αυτά) παρακολουθεί τα πάντα, ότι δεν του αρέσει το βλέμμα του το λέει… Ξέρει ότι με τα μέσα που έχουμε είναι θέμα επιβίωσης…Οπότε αμέσως μετά θα σκάσει το χαμόγελο…Δεν μιλάμε πολύ πολύ, αλλά τα βλέπω όλα!

Ο Γιαννης θα πάει νωρίς για ύπνο…Πριν πάει όμως, το χρωστούσα…Αφού τον ρώτησα αν έχει fb κτλ (δεν έχει) του έδειξα την ιστορία του Σταμάτη που έχει γράψει εδώ!! Συγκινήθηκε, δεν το έδειξε και μου είπε, ”Στάμου, θα πάμε παρέα Κάρυστο!”

Βασίλη Στάμου

Ένα μικρό περιστατικό να σας πω, αν και είναι τεχνικό και ίσως να μην το πιάσουν όλοι, αλλά θα ρισκάρω…Το Honda είναι σχεδόν έτοιμο, και θέλουμε να φτιάξουμε το σκουιζ (διάκενο πιστονιού κεφαλής ας πούμε), με βλέπει ανήσυχο, ψάχνω, δεν βρίσκω και ψάχνω τρόπο, μου λέει, ”δεν έχεις καλαι εεεε;;” Ναι ρε Γιάννη, δεν έχω… Τώρα;; ”Ξέρεις ότι χωρίς αυτό δεν κάνεις τίποτα…”. Θα δούμε ρε Γιάννη… Κόβω κομμάτια από φιλερ, προσθέτοντας έως να βρω που είναι εκείνη την στιγμή, ώστε να αφαιρέσω το ανάλογο μετά… Μόλις το κατάλαβε, με κοιτάει…”Πλάκα κάνεις έτσι;;” (τα μάτια του γουστάρανε, και φαινόταν!).

Ο Γιαννης θα πάει νωρίς για ύπνο… Πριν πάει όμως, το χρωστούσα…Αφού τον ρώτησα αν έχει fb κτλ (δεν έχει) του έδειξα την ιστορία του Σταμάτη που έχει γράψει εδώ!! Συγκινήθηκε, δεν το έδειξε και μου είπε, ”Στάμου, θα πάμε παρέα Κάρυστο!” Εκεί πήρα τηλέφωνο τον Σταμάτη και του είπα σε ζητάνε, το ίδιο είπα και στον Γιάννη…Μιλάγανε για ώρα… Εγώ πήγα να συνεχίσω με τον άλλο Γιάννη στα μηχανάκια…Κάποια στιγμή μου έφερε το τηλέφωνο και πριν με καληνυχτίσει μου είπε…”όπως είπαμε, θα πάμε στην Κάρυστο”.

Ο Βελής τον έχει πάρει πολύ από κάτω…. Πολύ… Αγγαρεία που και που θα βοηθήσει σε κάτι. Ο Βασίλης τα ίδια, αλλά εκεί κοντά στα μεσάνυχτα είδε ότι αν δεν δούλευαν και τα δύο, δεν θα φεύγαμε από εκεί, οπότε έπεσε και αυτός δυνατά…Ο Γιάννης είναι αλλού…. Σιγά ρε, μια χαρά περνάμε, και θα τρέξουμε κιόλας, και όλα καλά… Αλήθεια λέει ο μπαγάσας, που το ξέρει, που την βρήκε την σιγουριά?
Και τα δύο έχουν πάρει μπροστά, και δουλεύουν σωστά!! Τα φερινγκ θα τα βάλει ο Βασίλης μόνος του, εγώ και ο Γιάννης έχουμε παραδοθεί σε μια γωνιά ο καθένας, δεν ξέρω για εκείνον, εγώ πάντως αναφώνησα πολλές φορές, τι μέρα ήταν αυτή ρε! Τι μέρα!

Συνεχίζεται…

Βασίλης Στάμου

Μοίρασε το

Add your first comment to this post