Η Ιστορία μιας Husqvarna 510 όπως την βίωσε ο Γιάννης Γεωργιακάκης (Αφιερωμένο στην Έφη μας)

Ναι ήμουν από τους πρώτους που αγόρασε Husqvarna 510 , το μοντέλο ΤΧ (cross country).

Στις φώτο αυτές δεν θα δείτε καρό σημαίες , αλλά μόνο κάποια στιγμιότυπα, μαζί με κάποια περιγραφή , από την σχετικά σύντομη συμβίωση μου (1984-1990) , με μια μοτοσυκλέτα πού έχει κερδίσει πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα, enduro k’ cross σε όλο το κόσμο. Ναι ήμουν από τους πρώτους που αγόρασε Husqvarna 510, το μοντέλο ΤΧ (cross country).

Πράγματι για ενάμιση χρόνο περίπου, μου έβγαλε τη ψυχή και το λάδι, κυρίως σε θέματα εκκίνησης. Όταν έπαιρνε μπροστά όμως κι έφευγες, τα ξεχνούσες όλα , μεταφερόσουν σε άλλη διάσταση.

Γιάννης Γεωργιακάκης

Aκόμα έχω στα αυτιά μου τα λόγια του συγχωρεμένου Στέλιου Σπυριδόπουλου (αντ/πος τότε). ” Γιάννη έχομε αγοράσει αγωνιστικά μηχανάκια , που μόλις έχουν βγεί στη παραγωγή . Θα υπάρξουν προβλήματα. Εμείς θα τα εξελίξουμε , ότι κάνω ή ότι μαθαίνω θα στο λέω , και ότι κάνεις εσύ θα μου το λες. Πράγματι για ενάμιση χρόνο περίπου, μου έβγαλε τη ψυχή και το λάδι, κυρίως σε θέματα εκκίνησης. Όταν έπαιρνε μπροστά όμως κι έφευγες, τα ξεχνούσες όλα , μεταφερόσουν σε άλλη διάσταση.

Στην πορεία και σε συνεχή επικοινωνία με την αντ/πία , δοκιμάζοντας μπουζί , φίλτρα, ζιγκλέρ , λάδια. αβάνς , κι άλλα διάφορα ,την έφερα σε ένα σημείο , που λίγο διέφερε από τα άλλα μεγάλα μονοκύλινδρα της εποχής. Αλλά πάντα πιο άγρια και πιο δυνατή. Είχα καταφέρει πάντως να πάρω και καρό σημαία και κύπελλο και μετάλλια, αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Με ενδιέφερε μόνο να την οδηγώ , σε ξεροπόταμους , σε τρεχούμενα ποτάμια , σε λάσπες, σε πέτρες, σε άμμο κλπ.

Όταν το 1990 την πούλαγα , γιατί είχαν αλλάξει οι συνθήκες ζωής μου, κι ήθελα κλατι πιο ήσυχο και νορμάλ, θυμάμαι , εκτός τους ντόπιους μνηστήρες, είχαν κατέβει κάποιος από Θεσσαλονίκη, και 2 από Αθήνα. Όλοι μου έλεγαν ότι δεν είχαν οδηγήσει καλύτερο και δυνατότερο 510. Τελικά την πήρε ,ο ένας από Αθήνα. Από τις λίγες μοτό που θυμάμαι με νοσταλγία , και θα ήθελα να ξαναρχόταν στα χέρια μου, αν υπάρχει ακόμα , έστω και μόνο για να τη βλέπω !!!

Γιάννης Γεωργιακάκης

Μοίρασε το

Add your first comment to this post