Η Ιστορία μιας Καρό Σημαίας και μία πραγματική μάχη από τον Στάθη Μπαρτζώκα

Μια 1η θέση στο πρώτο σκέλος και μια 2η θέση στο δεύτερο σκέλος μου έδωσαν την Καρό Σημαία και την 1η θέση γενικής

Ο πρώτος μου αγώνας Supermoto στην κατηγορία Νέων τελείωσε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μια 1η θέση στο πρώτο σκέλος και μια 2η θέση στο δεύτερο σκέλος μου έδωσαν την Καρό Σημαία και την 1η θέση γενικής . Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η υψηλή θερμοκρασία και το υψηλό ποσοστό υγρασίας έκαναν τη ζέστη αφόρητη.

Μια μάχη η οποία κράτησε μέχρι τον προ τελευταίο γύρο ένα δυνατό φρενάρισμα στο τέλος της πίσω ευθείας με φέρνει στην πρώτη θέση.

Στάθης Μπαρτζώκας

Στα χρονομετρημένα είχα τον 3ο χρόνο της κατηγορίας μου προσπαθώντας να κρατήσω σε καλή κατάσταση τα λάστιχα μου για τον αγώνα. Ο αγώνας ξεκινάει με μια πτώση μόλις στην 3η στροφή της πίστας με δυο οδηγούς . Αναγκάζει τους κριτές να διακόψουν τον αγώνα και δίνεται εκ νέου εκκίνηση. Μια κακή εκκίνηση με έφερε αρκετά πίσω. Μόλις στον 2ο γύρο κατάφερα να βρεθώ πίσω από τον 1ο.

Μια μάχη η οποία κράτησε μέχρι τον προ τελευταίο γύρο ένα δυνατό φρενάρισμα στο τέλος της πίσω ευθείας με φέρνει στην πρώτη θέση. Τώρα έπρεπε να κάνω έναν καλό γύρο ώστε να μην ξαναδεχθώ επίθεση. Έτσι λοιπόν στον 16ο γύρο με ταχύτερο γύρο στην κατηγορία μου και προσωπικό ρεκόρ παίρνω 1ος την Καρό Σημαία. Στο δεύτερο σκέλος άλλη μια κακή εκκίνηση λόγω προβλήματος με το συμπλέκτη με φέρνει πάλι αρκετά πίσω στον 5ο γύρο στα φρένα της 1ης περνάω τον 3ο της κατηγορίας μου προσπαθώντας να κρατηθώ κοντά στον 2ο στον 6ο γύρο πάλι στο τέλος της πίσω ευθείας δυνατά φρένα και περνάω 2ος.

Δύο γρήγοροι γύροι με κάνουν να αυξήσω τη διαφορά μου περίπου στα 4 δευτερόλεπτα.
Ο 1ος της κατηγορίας μου ήταν αρκετά μακριά για να καταφέρω να παλέψω για την 1η θέση οπότε έριξα ρυθμό και κράτησα δυνάμεις μέχρι το πέσιμο της Καρό Σημαίας.
Τώρα ξεκούραση και Ραντεβού το Σεπτέμβριο στη Σπάρτη.

Στάθης Μπαρτζώκας

Μοίρασε το

Add your first comment to this post