Ο Σάκης Βασιλόπουλος σε μια Ιστορία με παρτενέρ του μια φλορέτα.

...ήταν η πρώτη φορά που οι Αγώνες είχαν εκκίνηση με την μηχανή αναμμένη.

Αύγουστος 1987 στη Ρόδο. Για πρώτη φορά έχουμε Αγώνες 50cc στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Αυτό το μηχανάκι που βλέπουμε στην κεντρική φωτογραφία είναι ένα Kreidler (στα Ελληνικά Φλορέτα) με το κιτάκι της, δηλαδή κύλινδρο-εξάτμιση-καρμπιρατέρ.

….πήγαμε στην Κέρκυρα να δούμε τον διεθνή Αγώνα και στην επιστροφή από Κέρκυρα προς Αθήνα οδήγησα εγώ την φλορέτα και ο Βασίλης το Suzuki μου «έφαγα» 4 κλήσεις. Μια γιατί δεν είχα άδεια μια γιατί δεν είχα φώτα και 2 για υπερβολική ταχύτητα, τι χρόνια και εκείνα σκέφτομαι τώρα.

Σάκης Βασιλόπουλος

Αξίζει να αναφέρουμε αυτό το κιτ έκανε 3.500 δραχμές τότε τέλη του 60’αρχες 70’. Εάν θυμάμαι καλά είχαμε πολλές συμμετοχές πάνω από 20 και πολλά νεαρά παιδιά, εγώ ήμουνα ο μεγαλύτερος 36 χρόνων τότε. Στον πρώτο Αγώνα του Σάββατου δεν ξεκίνησα καλά μπούκωσε η φλορέτα. Στην εκκίνηση ήταν η πρώτη φορά που οι Αγώνες είχαν εκκίνηση με την μηχανή αναμμένη. Κατάφερα και τερμάτισα δεύτερος, την Κυριακή όμως είχα καλό Μαρς και έκανα επέλαση.

Μετά στους υπόλοιπους Αγώνες στη Μαρίτσα είχα μια εγκατάλειψη (βρόχινος αγώνας ) αλλά κέρδισα όλους τους υπόλοιπους Αγώνες για το VGR team. Αυτή φλορέτα είχε την προετοιμασία από τον Βασίλη Γεωργακόπουλο και τον Νίκο Μαυρουδή. Εγώ έφτιαξα τα πολυεστερικά τα οποία ήταν αντίγραφα από ΤZ 250 J όπως και το βάψιμο.

Στην φωτογραφία είναι ο Αλέκος Μακράκης πάντοτε παρών στους Αγώνες και ο Αργύρης Παργινός που με σπρώχνουν να πάρω μπρος για τον γύρο του νικητή. Τώρα για την ιστορία της φλορέτας γενικότερα τι να πω, την έτρεξα στις 13 Ιουνίου 1971 Ιούνιο στο χτυπιτό Αττικής, Αγώνα που διοργάνωσε ο ΑΣΕΜ ( Αθλητικός Σύλλογος Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών) επί Απόστολου Σκαραμαγκά (ένα χιλιόμετρο με φόρα, δηλαδή ξεκινούσαμε φορτώναμε φόρα και από κάποιο σημείο άρχιζε να μετράει το ένα χιλιόμετρο) και τερμάτισα δεύτερος ο Παύλος Κουζουνάς κέρδισε με την κιταρισμένη φλορέτα του, εμένα ήταν νορμάλ και ήταν του Βασίλη Γεωργακοπούλου με την οποία τον ίδιο μήνα πήγαμε στην Κέρκυρα να δούμε τον διεθνή Αγώνα και στην επιστροφή από Κέρκυρα προς Αθήνα οδήγησα εγώ την φλορέτα και ο Βασίλης το Suzuki μου «έφαγα» 4 κλήσεις. Μια γιατί δεν είχα άδεια μια γιατί δεν είχα φώτα και 2 για υπερβολική ταχύτητα, τι χρόνια και εκείνα σκέφτομαι τώρα. Εφέτος θα είναι η τελευταία μου Αγωνιστική χρονιά ύστερα από 53 χρόνια αγώνες. Να είστε όλοι καλά παλιοί και καινούργιοι Αγωνιζόμενοι.

Σάκης Βασιλόπουλος

Μοίρασε το

Add your first comment to this post