Συνδετικός κρίκος ο Νικόλας Σάββα μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου με μια Καρό Σημαία που γίνεται Ιστορία

...σαν Έθνος και ειδικότερα σαν στόφα Αθλητών έχουμε το ταλέντο και την ψυχή να φτάσουμε πολύ ψηλά, αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τις ανάλογες υποδομές.

Καλησπέρα σας, το όνομα μου είναι Νικόλας Σάββα και όπως βλέπετε αγωνίζομαι στην κατηγορία Quad Pro και κατάγομαι από την Κύπρο. Αυτή η Καρό Σημαία είναι από τα Τρίκαλα το 2019 και ξετυλίγει ανάμικτα αλλά και πλούσια συναισθήματα για εμένα, την οικογένεια μου αλλά και όσους στάθηκαν πλάι μου σε αυτή την προσπάθεια να μετακομίσω και να τρέξω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ακόμη και με αυτή την αποτυχία εγώ και η ομάδα μου δεν το βάλαμε κάτω. Ξέραμε πώς μπορεί να χάσαμε το πρώτο σκέλος του Αγώνα αλλά θα είχαμε ακόμη μια ευκαιρία την επόμενη μέρα στο δεύτερο σκέλος. Με αρκετή βοήθεια από φίλους, συνεργάτες αλλά και από καλοπροαίρετους άγνωστους καταφέραμε να φτιάξουμε το μηχανάκι μέχρι την επόμενη μέρα και να ετοιμαστούμε για ένα πολύ δυνατό δεύτερο σκέλος.

Νικόλας Σάββα

Θα αρχίσω με την απίστευτα δύσκολη και αγχωτική προετοιμασία μου για να έρθω στην Ελλάδα όπου όλα τα στάδια μέχρι αυτής της Καρό Σημαίας ήταν δύσκολα και χρονοβόρα. Κάποια από αυτά ήταν η έλλειψη προπόνησης, η έλλειψη χώρου προπόνησης, η ελάχιστη βοήθεια, οι κακές καιρικές συνθήκες, η οικονομική δυσκολία αλλά και η όλη διαδικασία μεταφοράς και μετακόμισης στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά η αγάπη και το πάθος μου για το Άθλημα ξεπέρασαν όλα αυτά και αποφάσισα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή την πρόκληση να τρέξω με τους καλύτερους Έλληνες Αθλητές. Αυτό σήμαινε πολλά γιατί στην Ελλάδα το επίπεδο ήταν πολύ ψηλότερο από τα Κυπριακά δεδομένα και θα έτρεχα σε άγνωστα μέρη με ένα μηχανάκι που ίσως να μην ήταν αντάξιο στο επίπεδο των συναγωνιζομένων μου, καθώς και η έλλειψη εμπειρίας σίγουρα θα έπαιζε ρόλο αφού στην Κύπρο υπήρχαν πιο λίγοι Αγώνες.

Αυτή η πρόκληση των δυνατοτήτων σίγουρα είχε κάποιο αποτέλεσμα γιατί σε αυτόν, τον πρώτο μου Αγώνα στην Ελλάδα κατάφερα από την αρχή να είμαι ο γρηγορότερος στα δοκιμαστικά αλλά και στα προκριματικά. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να διαλέξω πρώτος θέση εκκίνησης. Δυστυχώς λόγω έλλειψης εμπειρίας έκανα ένα μέτριο ξεκίνημα και ένα λάθος ενός αλλού οδηγού έφερε το δυσάρεστο γεγονός μιας σύγκρουσης μεταξύ μας και αυτό με άφησε στην τελευταία θέση με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο. Δεν το έβαλα κάτω όμως, έσφιξα τα δόντια, ξεκίνησα το μηχανάκι και έκανα ένα από τους καλύτερους Αγώνες της ζωής μου.

Σε κάθε γύρο περνούσα τους αντιπάλους μου σε στροφές, ευθείες, άλματα και κατάφερα στους τελευταίους δύο γύρους να φτάσω τον πρωτοπόρο. Σε αυτό το σημείο κατάλαβα πώς είχα την ταχύτητα και την αντοχή για να κερδίσω τον Αγώνα και να αποδείξω τις ικανότητες μου. Σε αυτή την προσπάθεια προσπέρασης για την νίκη του σκέλους το μηχανάκι μου έπαθε ηλεκτρική βλάβη με αποτέλεσμα να χάσω μια σίγουρη νίκη αλλά και να πάει χαμένη όλη μου η προσπάθεια μέχρι αυτό το σημείο.

Ακόμη και με αυτή την αποτυχία εγώ και η ομάδα μου δεν το βάλαμε κάτω. Ξέραμε πώς μπορεί να χάσαμε το πρώτο σκέλος του Αγώνα αλλά θα είχαμε ακόμη μια ευκαιρία την επόμενη μέρα στο δεύτερο σκέλος. Με αρκετή βοήθεια από φίλους, συνεργάτες αλλά και από καλοπροαίρετους άγνωστους καταφέραμε να φτιάξουμε το μηχανάκι μέχρι την επόμενη μέρα και να ετοιμαστούμε για ένα πολύ δυνατό δεύτερο σκέλος. Αυτή ήταν η ευκαιρία μου για να αποδείξω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Και έτσι με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησα το δεύτερο σκέλος με μια καλύτερη εκκίνηση όπου με οδήγησε σε γρήγορες προσπεράσεις και μέσα στους δύο πρώτους γύρους βρισκόμουν στην πρώτη θέση. Συνέχισα τον Αγώνα μου με πολύ καλό ρυθμό, πολύ λίγα λάθη και πολύ καλή απόδοση. Και κάπως έτσι τελείωσε ο Αγώνας με μια ένδοξη νίκη, μια Καρό Σημαία και ένα απίστευτο προβάδισμα σχεδόν 40 δευτερολέπτων.

Μπορεί να υπήρξαν δυσκολίες και ατυχίες για αυτή την επιτυχία αλλά δεν παύει να σημαίνει τόσα πολλά για εμένα. Η χαρά, η ικανοποίηση αλλά και το δίδαγμα του ποτέ να μην το βάζω κάτω θα μείνει για πάντα μέσα μου. Με λίγα λόγια απέδειξα (σε εμένα κυρίως) τις ικανότητες μου, την δύναμη και το ταλέντο μου. Παράλληλα αυτό έφερε στο φως πώς βρισκόμουν σε ένα καλό επίπεδο και ότι μπορούσα να ανταπεξέλθω με πολύ πιο έμπειρους οδηγούς και με πολύ καλύτερα μηχανάκια. Σίγουρα μέσα από όλο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές, συνεργάτες, μηχανικούς και φυσικά τον προπονητή μου γιατί όχι μόνο με αγκάλιασαν και με βοήθησαν όσο ήμουνα στην Ελλάδα αλλά χτίσαμε και μια φιλία που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Το Αγωνιστικό μου ταξίδι συνεχίστηκε και πέρα από αυτή την Καρό Σημαία, με Αγώνες και νίκες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία. Εμπειρίες, χαρές, νίκες και προσπάθειες ήρθαν από τότε μέχρι σήμερα και ήταν αυτές που με έμαθαν να μην το βάζω κάτω πέρα από την μεγάλη οικονομική δυσκολία. Η εξεύρεση χορηγών για περαιτέρω Αγώνες σε Ευρώπη και όχι μόνο είναι η προτεραιότητα μου αυτή την στιγμή. Ο επόμενος στόχος είναι να βρω την κατάλληλη οικονομική βοήθεια και να τρέξω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022. Ο σκοπός μου σαν Αθλητής πέρα από την δίψα μου για νίκες και εμπειρίες είναι να αναδείξω την Ελλάδα – Κύπρο αλλά και όλο τον Ελληνισμό με τις ικανότητες μας. Σαν Έθνος και ειδικότερα σαν στόφα Αθλητών έχουμε το ταλέντο και την ψυχή να φτάσουμε πολύ ψηλά, αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τις ανάλογες υποδομές.

Photo by Robert

Νικόλας Σάββα

Μοίρασε το

Add your first comment to this post