Ο Δημήτρης Φωτόπουλος έχει καταφέρει να φλερτάρει συνεχώς ένα όνειρο. Η Ιστορία του το αποδεικνύει.

... 3 γενιές motocross στο ίδιο σκέλος.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας διηγηθώ την δική μου σημαντικότερη στιγμή στην σταδιοδρομία μου στο motocross. Ξεκίνησα την ενασχόληση μου στο motocross το 1982 στο Αίγιο αγοράζοντας ένα BETA 50cc και μετά από 3 μήνες απέκτησα ένα MAIKO 250 μοντέλο του 1980 ενώ ήμουν στην ηλικία 16 ετών.

Δίνεται η εκκίνηση πρώτος στρίβει ο Μερεμετζάκης Δημήτρης δεύτερος ο Χρήστος τρίτος ο Αλέξης Παπανικολάκης και εγώ πέμπτος ή έκτος δεν θυμάμαι καλά, με το ΚΧ 125. Πήγαινα δίχως αύριο για τις δικές μου ικανότητες ώστε να έχω οπτική……

Δημήτρης Φωτόπουλος

Το 1987 μετά τη γέννηση του γιου μου Χρήστου ξεκίνησα να συμμετάσχω ανελλιπώς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς και σε Αγώνες εντούρο και σκράμπλ. Στην Αγωνιστική μου πορεία απέκτησα τρία Πρωταθλήματα στο εντούρο τρία στους Αγώνες σκράμπλ και ένα στο motocross στην κατηγορία OPEN . Από την στιγμή που άρχισε μεγαλώνοντας και ο γιος μου να ασχολείται με το motocross το όνειρο μου ήταν να τρέξουμε αντίπαλοι στο πρώτο του Αγώνα και φυσικά να έχω την υγεία μου γιατί ανέκαθεν ήμουν ριψοκίνδυνος οδηγός. Ο Χρήστος κατακτώντας το Πρωτάθλημα αήττητος το 2001 στην κατηγορία junior κάνοντας αίτημα στην ΕΛΠΑ και μετά από έγκριση της ΕΘΕΑΜ να του επιτραπεί να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα motocross MX2 τότε (125cc) καθώς δεν είχε συμπληρώσει το όριο ηλικίας ( έπρεπε να τρέχει για δυο ακόμα στην Junior) Το 2002 ήρθε η ώρα να γίνει το όνειρο μου πραγματικότητα. Επειδή πρωταγωνιστούσα στην κατηγορία OPEN δεν επιτρεπόταν να τρέξω την ίδια μέρα τρία σκέλη . Μετά από έγκριση της τότε ΕΘΕΑΜ μου επέτρεψαν να τρέξω στο πρώτο σκέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στα 125cc.

Δίνεται η εκκίνηση πρώτος στρίβει ο Μερεμετζάκης Δημήτρης δεύτερος ο Χρήστος τρίτος ο Αλέξης Παπανικολάκης και εγώ πέμπτος ή έκτος δεν θυμάμαι καλά, με το ΚΧ 125. Πήγαινα δίχως αύριο για τις δικές μου ικανότητες ώστε να έχω οπτική επαφή με το Χρήστο να παρατηρώ πως οδηγεί στον πρώτο του Αγώνα στα 125. Για την ιστορία στους τελευταίους γύρους σε μια στροφή ο Παπανικολάκης με τον Χρήστο ακουμπήσανε και ο Χρήστος είχε μια πτώση. Όποτε πήρε την τρίτη θέση και σταματώντας εγώ για να τον βοηθήσω εάν χρειαζόταν κάτι, πήρα την 15η θέση. Τώρα στα 55 χρόνια μου θεού θέλοντος στις 16 Μαΐου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Σπερχειάδα για πρώτη φορά θα τρέξω εγώ πλέον παππούς στην σενιόρ ο γιός μου Χρήστος στην MX2 και ο εγγονός μου ο Δημήτρης στα 50cc.

Κλείνοντας να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας και να σας πω την κρυφή μου επιθυμία. Να είμαι καλά στην υγεία μου να τρέξουμε στον Πρώτο Αγώνα του εγγονού μου Παππούς γιός και εγγονός μαζί στην MX2. 3 γενιές motocross στο ίδιο σκέλος.

Δημήτρης Φωτόπουλος

Μοίρασε το

Add your first comment to this post