Ο Δημήτρης Μπαρούς από την κατηγορία του Motocross στην δική του Ιστορία σε Αγώνα Ταχύτητας

Πάμε στο 1999 σε έναν βρόχινο Αγώνα στην πίστα της Τρίπολης.

Αυτή την φορά είμαστε σε Αγώνα Ταχύτητας στην Τρίπολη…Τελειώνοντας την καριέρα μου στο Motocross και μη θέλοντας να εγκαταλείψω τελείως τον χώρο της Μοτοσυκλέτας αποφάσισα να τρέξω στους Αγώνες Ταχύτητας αν και ηλικία μου δεν ήταν η κατάλληλη για ένα καινούριο ξεκίνημα…. αλλά η αγάπη μου για τους αγώνες υπερίσχυσε.
Έτσι θα σας διηγηθώ την κατάκτηση μιας Κάρο Σημαίας η οποία είχε μεγάλη αξία για εμένα και μου έχει μείνει έντονα στο μυαλό διότι έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Πάμε στο 1999 σε έναν βρόχινο Αγώνα στην πίστα της Τρίπολης.
Ενώ ο καιρός του Σαββάτου ήταν καλός και είχαν γίνει οι ρυθμίσεις για Αγώνα σε στεγνή πίστα έρχεται η επόμενη μέρα του Αγώνα με εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

…άρχισαν να πλησιάζουν οι αντίπαλοι και όλοι είχαν πιστέψει πως είχα κουραστεί εγώ ένιωθα όμως πολύ σίγουρος και δυνατός και ανεβάζοντας και πάλι τον ρυθμό δεν άφησα κανένα περιθώριο να με απειλήσουν.

Δημήτρης Μπαρούς

Μετά την ολονύχτια βροχή που συνεχιζόταν ακόμα φτάνοντας στην πίστα την Κυριακή το πρωί άρχισε ο έντονος προβληματισμος μου για τις σωστές και γρήγορες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στην Μοτοσυκλέτα (βροχινα λάστιχα, γρανάζια, αναρτήσεις).
Η εμπειρία από τους Αγώνες Motocross με βοήθησε πολύ να πάρω τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να στηθεί σωστά η Μοτοσυκλέτα για τον Αγώνα.

Μετά το άγχος της προετοιμασίας, έρχεται το άγχος του Αγώνα…. μπαίνω στην πίστα για τον γύρο αναγνώρισης και βλέπω τις δυσκολίες της πίστας.
Παίρνω θέση στην γραμμή εκκίνησης και ενώ η βροχή συνεχίζεται συγκεντρώνω στο μυαλό μου όλες τις εμπειρίες που έχω για να ανταπεξέλθω στον αγώνα.

Με το άναμμα των πράσινων φώτων φεύγω πολύ δυνατά και στριβω στην Κ1 στην τρίτη θέση. Αισθάνομαι από τον πρώτο γύρο πολύ δυνατός και πριν καν συμπληρωθεί περνάω στην πρώτη θέση. Έχοντας ένα γρήγορο γυρολόγιο κάνω μια διαφορά 10″ από τον δεύτερο,και μετα από λίγους γύρους……. βλέπω τον μηχανικό μου να μου βγάζει στον πίνακα να κόψω λίγο τον ρυθμό μου.

Και έτσι άρχισαν να πλησιάζουν οι αντίπαλοι και όλοι είχαν πιστέψει πως είχα κουραστεί εγώ ένιωθα όμως πολύ σίγουρος και δυνατός και ανεβάζοντας και πάλι τον ρυθμό δεν άφησα κανένα περιθώριο να με απειλήσουν. Έτσι τερμάτισα στην πρώτη θέση με σημαντική διαφορά και κατέκτησα την Κάρο Σημαία.
Πιστεύω ότι η εμπειρία από το Motocross στην λάσπη με βοήθησε καταλυτικά γι’αυτήν την νίκη η οποία είχε μεγάλη αξία γιατί έγινε απέναντι σε πολύ δυνατούς και νεότερους αντιπάλους.

Δημήτρης Μπαρούς

Δημήτρης Μπαρούς

Μοίρασε το

Add your first comment to this post