Ο Γιώργος Σπύρης μας χαρίζει το δικό του κομμάτι μέσα από την Ιστορία του.

...από μικρός το μόνο που ήθελα ήταν να τρέχω Αγώνες και να κάνω άλματα, όνειρο που τελικά το κατάφερα.

Ονομάζομαι Γιώργος Σπύρης είμαι από την Καλαμάτα και μετράω πάνω από 150 συμμετοχές σε Αγώνες μοτοσυκλέτας κυρίως motocrossscrample και κάποιος Αγώνες Enduro. Από μικρός το μόνο που ήθελα ήταν να τρέχω Αγώνες και να κάνω άλματα, όνειρο που τελικά το έζησα. Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα έχω γνωρίσει πάρα πολλούς ανθρώπους μέσα από τούς Αγώνες. Σίγουρα έχω να θυμάμαι πάρα πολλά αλλά οι ιστορίες με ένταση είναι μετρημένες.

Με το ξεκίνημα του Αγώνα ξεχωρίσαμε από τους υπόλοιπους Αθλητές και οι δύο μας μπήκαμε σε μια διαδικασία να κυνηγάει ο ένας τον άλλον. Σε απόσταση αναπνοής συνέχεια ο ένας με τον άλλο παίρνω την απόφαση να περάσω και να προσπαθήσω να δημιουργήσω μια απόσταση ασφάλειας.

Γιώργος Σπύρης

2011 Αγώνας στο Ταΰγετο για την διοργάνωση του Κυπέλλου scrample και ο μόνος μου αντίπαλος ο πρωτοεμφανιζόμενος και ταχύτατος από τότε Μιχάλης Ντουζένης είχε έρθει με μεγάλη διάθεση για ένα καλό και δυνατό Αγώνα. Με το ξεκίνημα του Αγώνα ξεχωρίσαμε από τους υπόλοιπους Αθλητές και οι δύο μας μπήκαμε σε μια διαδικασία να κυνηγάει ο ένας τον άλλον. Σε απόσταση αναπνοής συνέχεια ο ένας με τον άλλο παίρνω την απόφαση να περάσω και να προσπαθήσω να δημιουργήσω μια απόσταση ασφάλειας.

Έτσι και έγινε περνάω μπροστά και δημιουργώ διαφορά. Ο Αγώνας ήθελε 30 λεπτά ακόμα και δεν σας κρύβω ότι είχα την σιγουριά μέσα μου ότι θα κερδίσω. Βρίσκομαι σε ένα μονοπάτι και βλέπω 3 μηχανάκια κολλημένα, στέκομαι από πίσω 10 με 15 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να πάρω την απόφαση του περάσματος μου. Πλησίαζε και ο Μιχάλης, έπρεπε να δράσω άμεσα, κάνω ένα ντου να περάσω από άλλο σημείο και τελικά πέφτω, σηκώνω το μηχανάκι γρήγορα παλεύω να βάλω μπρος αλλά τίποτα, ρίχνω μανιβέλα τίποτα.

Ο Ντουζένης έχει περάσει σαν σίφουνας και εγώ μετά από 1 λεπτό ξεκινάω κάνοντας την προσπάθεια μου μέχρι το τέλος για να πλησιάσω. Τελικά τερμάτισα με 28 δευτερόλεπτα από τον πρώτο. Η τύχη δεν ήταν μαζί μου. Το 2022 θα ακολουθήσω το πρόγραμμα στο motocross και θα συμμετέχω στην κατηγορία open με τις περισσότερες συμμετοχές μίας και μου το επιτρέπει πλέον και ηλικία.

Καλή Αγωνιστική χρονιά εύχομαι σε όλους τους Αθλητές με υγεία και να περνάμε καλά, τα χρόνια περνάνε σαν νερό και κάποια στιγμή όλα θα είναι αναμνήσεις και παρελθόν. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας.

Γιώργος Σπύρης

Μοίρασε το

Add your first comment to this post