Ο Γιάννης Κωσταντινάκος με την Ιστορία του ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

...τώρα πρέπει να κρατήσω ένα καλό γύρολογιο.

Ας πάμε πολύ λίγο πίσω σε κάτι πολύ ενδιαφέρον για μένα και για τους Ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Είμαστε στα Μέγαρα το 2021 και στα ελεύθερα χρονομετρημένα. Όλα είναι μια χαρά και τα χαμόγελα μας εμπνέουν αισιοδοξία. Όμως κάτι άλλο μας περίμενε. Πρώτα χρονομετρημένα και μου φεύγουν τα πίσω τακάκια βγαίνω στην τέντα εκνευρισμένος. Δεύτερα χρονομετρημένα πάω να μπω και εντοπίζουμε διαρροή λαδιού στο μοτέρ.

Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω την επιθυμία μου, με αποτέλεσμα ο Μάστορας να με βάλει πάλι στα αίματα. Φεύγω από τα Μέγαρα στις 17:00 να πάω Σπάρτη να αλλάξουμε κινητήρες στα 2yzf.

Γιάννης Κωσταντινάκος

Δεν μπαίνεις μου λένε. Η απογοήτευση στο φουλ και το μυαλό μου να θέλει να πάρει χίλιες στροφές. Κάτι πρέπει να κάνουμε λέω και αμέσως έχω κάτι να προτείνω. ”Σπύρο μας δίνεις τον κινητήρα σου ;”. Ο Σπύρος Σταυρόπουλος είναι φίλος μου και κάνει support στον Aγώνα. Έχει ένα yzf450 ίδιο με το δικό μου. Ο Σπύρος θετικότατος μου πετάει το μπαλάκι δίνοντας μου την απάντηση ¨Ναι αλλά το μοτέρ είναι στην Σπάρτη και εμείς είμαστε Μέγαρα.” Σαν μικρό παιδί που πάντα θα βρει την λύση όταν θέλει κάτι πολύ του λέω ”Ο Μάστορας μπορεί?(O Μάστορας μας ήταν ο Νίκος Σαχάμης)

Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω την επιθυμία μου, με αποτέλεσμα ο Μάστορας να με βάλει πάλι στα αίματα. Φεύγω από τα Μέγαρα στις 17:00 να πάω Σπάρτη να αλλάξουμε κινητήρες στα 2yzf. Στις 22:30 η Μοτοσυκλέτα παίρνει μπροστά και κάπου εκεί επανέρχονται τα χαμόγελα αισιοδοξίας.
Την επόμενη μέρα έτρεχα με τον κινητήρα του Σπύρου.

Στο πρώτο Αγώνα κακή εκκίνηση η οποία φέρνει στην 8η θέση. Δυνατός Αγώνας με 3 προσπεράσεις και ο τερματισμός με βρίσκει στην 4η θέση. Στο δεύτερο Αγώνα μία καλύτερη εκκίνηση με φέρνει 6ος στη πρώτη στροφή πέφτει ο Ηλίας Μικές και βρίσκομαι στην 5η θέση. Έχουμε μια σύγκρουση του Γιώργου Παρασκευά με τον Γιώργο Παπασταύρου και ξαφνικά είμαι στην 3η θέση. Μπροστά μου Νίκος Καρακώστας και ο Σπύρος Κεφαλλονίτης. Περνάω τον Νίκο ενώ ο Σπύρος είχε κάνει μια διαφορά στο 1,5 δευτερόλεπτο. Λέω δεν τον φτάνω. Σε τρεις γύρους βρέθηκα στη ρόδα του. Περνάω πριν την πλατεία και είμαι πρώτος. ”Ωραία λέω μια χαρά !! Τώρα πρέπει να κρατήσω ένα καλό γυρολόγιο”.

Μπαίνουμε στον τελευταίο γύρο και είμαι 1ος ακόμα. Πιάνω την μανέτα του φρένου για την Κ1 και καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα. Χάνω την γραμμή μου αργώ να ανοίξω το γκάζι και ο Σπύρος φτάνει δίπλα μου. Ανοίγω δυνατά το γκάζι για την επόμενη δεξιά και ξανά πατάω φρένο και κάνω έξοδο και πάω στα χώματα. Με περνάει ο Σπύρος και ο Νίκος. Πάω σιγά-σιγά να τερματίσω λέω.
Είχε σπάσει το σωληνάκι των υγρών φρενών.

Γιάννης Κωσταντινάκος

Photo by Apex Photography
Μοίρασε το

Add your first comment to this post