Μια γλυκιά ανάμνηση στην προσωπική Ιστορία του Σάββα Σάββα.

...ο πρώτος Αγώνας ήταν στη Μεγαλόπολη και δεν πήγε αρκετά καλά

Γεια σας ονομάζομαι Σάββας Σάββα και κατάγομαι από την Κύπρο. Στην ηλικία των 19 χρονών άρχισα να λαμβάνω μέρος τους Κυπριακούς Αγώνες motocross παρόλο που ο πατέρας μου Παναγιώτης Σάββα ήταν ήδη 20 φορές Πρωταθλητής Κύπρου και με συμμετοχές σε Αγώνες στην Ελλάδα την δεκαετία του ’80. Εγώ άργησα να ασχοληθώ με τους Αγωνιστικό κομμάτι αν και έχω καταφέρει εως τώρα να είμαι κάτοχος 12 Πρωταθλημάτων, με πάρα πολλές συμμετοχές ανά τον κόσμο από mxDN μέχρι Βαλκανικούς Αγώνες στους οποίους κατάφερα να κερδίσω μια φορά.

Μια από τις πολλές ιστορίες που θυμάμαι είναι το 2010 όπου αποφασίσαμε εγώ και ο φίλος μου ο Γιώργος Σιδερένος να φέρουμε ένα μηχανάκι στην Ελλάδα για να τρέξουμε μερικούς Αγώνες, εγώ στην Mx1 και ο Γιώργος στην Open. Ο πρώτος Αγώνας ήταν στη Μεγαλόπολη και δεν πήγε αρκετά καλά γιατί το μηχανάκι δε μας άντεξε και τους δύο. Αν και τερμάτισα στην πρώτη πεντάδα το μηχανάκι ξεψύχησε.

Εμείς έπρεπε Κυριακή να φύγουμε για Κύπρο, λόγω υποχρεώσεων και σε δύο βδομάδες είχε Αγώνα στη Χαλκίδα. Τότε αποφασίσαμε με τον Γιώργο να βγάλουμε το μοτέρ από το δεύτερο μηχανάκι που είχαμε στην Κύπρο και να το περάσουμε παράνομα μέσα στο αεροπλάνο σε δύο κομμάτια. Έτσι και έγινε. Παρασκευή όλη νύχτα το στήναμε μέχρι τις δύο το πρωί, πάντοτε με τη βοήθεια του πολύ καλού μου φίλου Γιώργου Αγιομαυρίτη.

Σάββατο ήμασταν έτοιμοι για τον Αγώνα και όπως είναι φυσικό με την καλύτερη διάθεση και το πείσμα κατάφερα να τερματίσω στην τρίτη θέση πίσω από Παναγιώτη Κουζή και Χρήστο Φωτόπουλο. Ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον Αγώνας με πολύ έντονο συναγωνισμό και πολύ θέαμα. Είναι φυσικό μετά από ένα τόσο έντονο διήμερο το μόνο που μένει είναι το αποτέλεσμα και φυσικά ότι το απολαύσαμε. Η ταλαιπωρία που περάσαμε και το άγχος μήπως και δεν τα καταφέρουμε έμεινε στην άκρη. Τελικά όταν θες κάτι με την ψυχή σου όλα γίνονται. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Από την Κύπρο με αγάπη!

Σάββας Σάββα

photo by Παπαδόπουλος Κωσταντίνος.

Μοίρασε το

Add your first comment to this post