Η Ιωάννα Λάμπρου γράφει την Ιστορία της μέσα από τη δική της προσπάθεια.

...πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου και έκανα ότι μπορούσα.

Καλησπέρα στην ομάδα! Χαίρομαι για την ευκαιρία που μου δόθηκε να μοιραστώ την δίκη μου ιστορία με λίγα λόγια. Ξεκίνησα σε ηλικία 4 χρόνων με ένα pw50. Μετά από δυο χρόνια ο μπαμπάς μου πήρε την απόφαση να μου αγοράσει ένα ktm 50αρι.

Ήρθε η στιγμή να αρχίσω και εγώ να μπαίνω σε πίστες. Με το πέρασμα του χρόνου σε ηλικία 7 ετών καβάλησα το πρώτο 65cc μου, όπου έκανα και τον πρώτο Αγώνα μου το 2011 στην Χαλκίδα, συμμετέχοντας με αγόρια που πλέον οι περισσότεροι είναι Πρωταθλητές, κατακτώντας την 3η θέση. Συμμετείχα σε 2 αγώνες Βαλκανικού Πρωταθλήματος στις Σέρρες το 2014 με μια 6η και 7η θέση από τους 14 Αθλητές. Το 2015 στα Γιαννιτσά είχα μια 9η θέση από τους 15.

Περνώντας ο καιρός και φτάνοντας στο 2020 καβάλησα τετράχρονη μοτοσυκλέτα. Πήρα την απόφαση να επιστρέψω στους Αγώνες μιας και είχα σταματήσει ένα διάστημα. Στην απόφασή μου αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο η δημιουργία της κατηγορίας Γυναικών μιας και όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ. Με την βοήθεια την ομοσπονδίας και την Κ. Τσεσμελή Μαρίας (φετινή πρόεδρος) καταφέρανε να εμφανίσουν την κατηγορία ως επίσημη πλέον στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για το 2021 μιας και την περσυνή χρονιά ήταν Κύπελλο. Όσο για την φετινή χρονιά στους Αγώνες το διασκεδάζω στα σκέλη μου και με αυτό τον τρόπο έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το πρώτο μέλημά μου είναι να περνάω καλά.

photo by mxin.gr

Και για να μπούμε και στο κλίμα των Ιστοριών θυμήθηκα κάτι από το όχι και τόσο μακρινό 2012. Στο Αίγιο σε ένα φιλικό Αγώνα στην κατηγορία ΜΧ65, ξεκίνησα δεύτερη στο πρώτο σκέλος και κυνηγούσα τον Συναθλητή μου για την πρώτη θέση. Βρήκα το σημείο που υστερούσε και έτσι δυο γύρους πριν το τέλος του Αγώνα ήρθε η στιγμή να περάσω. Είναι ένα γεγονός που μου έχει μείνει αυτά τα χρόνια ,διότι όπως αναφέρθηκα στα χρόνια που έτρεχα στο Νοτίου Ελλάδος και στο Βαλκανικό δεν ήτανε τόσο εύκολο να βρεθείς στην πρώτη θέση. Πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου και έκανα ότι μπορούσα .

Το 2014 πάλι στην κατηγορία ΜΧ65 στο Νοτίου Ελλάδος στην Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησα 3η και κυνηγούσα την δεύτερη θέση. Δυο γύρους πριν το τέλος πέρασα τον Συναθλητή μου με μια μικρή διαφορά. Μετά ήρθε το κακό .Τελευταίος γύρος 4 στροφές πριν την λήξη του Αγώνα είχα μια πτώση με αποτέλεσμα να μην τερματίσω και να αποχωρήσω για το νοσοκομείο. Γυρνώντας λοιπόν πίσω στην πίστα με ελαφριούς πόνους στα πλευρά είμαι έτοιμη να αγωνιστώ για το δεύτερο σκέλος όπου μετά την εκκίνηση στον πρώτο γύρο είχα μια πτώση που με έφερε και στην τελευταία θέση. Με πολύ προσπάθεια κατάφερα να τερματίσω στην 3 θέση.

Να τονίσω ότι είχα την τύχη να είμαι στις χρονιές με ονόματα που πλέον είναι Πρωταθλητές. Το επίπεδο ανέβαινε μέρα με την μέρα και ο συναγωνισμός ήταν πολύ έντονος. Αυτό έκανε τα πράγματα για μια κοπέλα πολύ πιο δύσκολα και μια θέση στο βάθρο φάνταζε όνειρο.

Ιωάννα Λάμπρου

photo by Enduro fighter
Μοίρασε το

Add your first comment to this post