Η Δέσποινα Μανδάνη ξεδιπλώνει τα εξαιρετικά πρώτα της βήματα μέσα από μια Ιστορία.

...φέτος είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας WMX στην Τουρκία

Γεια σας, ονομάζομαι Δέσποινα Μανδάνη και είμαι από την Αλεξανδρούπολη. Σε ηλικία 6 χρονών άρχισα να ασχολούμαι με τον χώρο του motocross και σε ηλικία 8 ετών συμμετείχα στον πρώτο μου επίσημο αγώνα. Από τότε μέχρι και τώρα δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω σε αγώνες και φέτος, με την βοήθεια όλης της οικογένειας μου και κυρίως του πατέρα μου, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας WMX στην Τουρκία που διεξήχθη στις 4/9/2021.

Αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση στον εαυτό μου είναι το πόσο λιγότερο άγχος είχα σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα από ότι έχω σε μικρότερους. Ήταν μία φανταστική εμπειρία και είμαι ευγνώμων που κατάφερα και αγωνίστηκα…

Δέσποινα Μανδάνη

Η αλήθεια είναι πως για εμένα η περίοδος πριν τον αγώνα ήταν πιο δύσκολη από τον ίδιο τον αγώνα καθώς ήμουν στην πίεση και για κάποιους μήνες έπρεπε να έχω ως προτεραιότητα μόνο το motocross. Αυτοί οι 3-4 μήνες περιβάλλονται από θετικά και από αρνητικά συναισθήματα. Άγχος, πίεση, ενθουσιασμός, ανυπομονησία, θυμός, απογοήτευσή, μελαγχολία, απόγνωση, αφοσίωση, απόλαυση.

Έφτασε επιτέλους η μέρα της αναχώρησης μου για τον αγώνα. Το ταξίδι διέρκησε περίπου 8 ώρες μαζί με την καθυστέρηση που έπρεπε να υποστούμε στα σύνορα και τελικά καταφέραμε να φτάσουμε στο ξενοδοχείο περίπου 4 τα ξημερώματα. Η επόμενη μέρα (3/9) ήταν πολύ χαλαρή αφού το μόνο που έπρεπε να κάνω όσον αφορά τον αγώνα ήταν να παω στην πίστα και να περάσω τεχνικό έλεγχο και όλα τα σχετικά. Ο χώρος ήταν μεγάλος και εντυπωσιακός και η πίστα φαινόταν υπέροχη. Μέτα από λίγη περιήγηση, επέστρεψα στο ξενοδοχείο.

Το άλλο πρωί( 4/9), ή αλλιώς η μέρα του αγώνα, ξεκίνησε όμορφα και ευχάριστα. Πήγα στην πίστα και μέτα από αρκετή ώρα αρχισα να ετοιμάζομαι για τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Πρώτη φόρα μπήκα σε πίστα και ένιωσα ελευθερία και ασφάλεια από τόσο νωρίς. Φυσικά αυτό ωφείλεται στο πόσο οργανώμενα και αυστήρα ήταν όλα και στο πόσο καλά φτιαγμένη ήταν η πίστα. Χαρακτηριστικά που δυστύχως στερείται το ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά, ακολούθησαν οι χρονομετρημένες δοκιμές και στη συνέχεια τα δύο σκέλη. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοση μου σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχα.Οι γνώστες θα καταλάβουν οτι κάτι παραπάνω ήταν πολύ δύσκολο να κατάφερω καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ανταγωνιστών μου ασχολείται επαγγελματικά και διαθέτει άλλου είδους εγκαταστάσεις.

Photo by CP PRODUCTION

Αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση στον εαυτό μου είναι το πόσο λιγότερο άγχος είχα σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα από ότι έχω σε μικρότερους. Ήταν μία φανταστική εμπειρία και είμαι ευγνώμων που κατάφερα και αγωνίστηκα εκεί και τα κρατάω όλα από αυτό το γεγονός και τα καλά και τα κακά, αν και περιέργως υπήρχαν πολύ λίγα αρνητικά σε αυτό το ταξίδι μου.

Δέσποινα Μανδάνη

Photo by CP PRODUCTION
Μοίρασε το

Add your first comment to this post